ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΚΙΤΑ

Γιατί να πάρω ένα American Akita;

Αμέρικαν Ακίτα

Μια ισχυρή φυλή στο σώμα και το μυαλό, χρειάζονται έναν ιδιοκτήτη που είναι έτοιμος να αφιερώσει χρόνο για να τους εκπαιδεύσει. Να είστε προετοιμασμένοι για τα χαρακτηριστικά τους, καθώς τα American Akitas δεν είναι για όλους. Έχουν εξαιρετική δύναμη και αντοχή και χρειάζονται μια πρόκληση, αλλιώς βαριούνται… Και βαριούνται εύκολα.

Τα American Akitas είναι πολύ έξυπνα, οπότε μην ξεγελιέστε από τον μερικές φορές τεμπέλη τρόπο τους. Εάν κάποιος δεν τους συμπεριφέρεται σωστά ή αισθάνονται ότι ένα άτομο τους φροντίζει λιγότερο, δεν θα ανταποκριθούν σε αυτούς και εδώ αρχίζει η απογοήτευση μεταξύ ιδιοκτήτη και σκύλου.

Θέλουν έναν ιδιοκτήτη που να είναι αφοσιωμένος σε αυτούς και να τους σέβεται. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε έχετε έναν πιστό φίλο για τη ζωή.

Είναι ένα στοργικό και πιστό σκυλί. Θα γίνει ένα πιστό μέλος της οικογένειας που είναι ευτυχές να είναι μόνο σκύλος και μπορεί να είναι επιθετικός προς άλλα σκυλιά. Ωστόσο, κοινωνικοποιημένα σωστά, μπορούν να ανεχθούν άλλα σκυλιά.

Τα American Akitas δεν τα πάνε καλά ως αγέλη ζώων και λειτουργούν καλύτερα ως μοναχικοί σκύλοι ή ως ζευγάρι (αρσενικό/θηλυκό). Σε ορισμένες περιπτώσεις ζουν σε ένα πακέτο, αλλά αυτό οφείλεται σε πολύ έμπειρους ιδιοκτήτες και όταν γίνεται πολλή σκληρή δουλειά.

Έχουν ένα φυσικό ένστικτο να φυλάνε και να γαβγίζουν μόνο όταν είναι απαραίτητο. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται ως σκύλοι φύλακες!

Τα American Akitas είναι σκύλοι σπιτιού και πρέπει να βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους με την οικογένειά τους, προσαρμόζονται επίσης στη θερμότητα και μπορούν να κολλήσουν το κρύο, αλλά όχι τόσο πολύ όσο το Husky.

Ζώντας με ένα ακίτα

Θα σας ακολουθούν παντού. Ακόμη και στο loo. Έτσι, να είστε προετοιμασμένοι για μια σκιά. Αυτό συμβαίνει επειδή αγαπούν την εταιρεία σας και θέλουν να σας προστατεύσουν. Δεν τους αρέσει να είναι κλειδωμένοι σε ένα μέρος ή να είναι μακριά σας και θα αγαπήσουν τους ανθρώπους αν δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί καλά.

Το American Akita μπορεί να είναι επιφυλακτικό με τους ανθρώπους που εισέρχονται στο σπίτι. Επομένως, παρακαλούμε να το έχετε αυτό κατά νου, καθώς αισθάνονται ότι πρέπει να προστατεύουν ανά πάσα στιγμή. Αυτό ισχύει για τα παιδιά στο σπίτι – το Ακίτα θα έχει την ίδια πίστη γι ‘αυτα.

Τα American Akitas είναι πολύ καθαρα και πολύ σπάνια μυρίζουν. Θα περιποιούνται συνεχώς τον εαυτό τους, αλλά θα πρέπει να το κρατήσετε πάνω από αυτό, καθώς έχουν δύο παλτά και θα ρίξουν πολλά μαλλιά. Παρακαλώ μην κάνετε μπάνιο ένα Akita τακτικά – δεν το χρειάζονται. Το τρίχωμά τους αυτοκαθαρίζεται και αυτό είναι που τους καθιστά τον ιδανικό σκύλο του σπιτιού καθώς και εκπαιδευμένο στο σπίτι από νωρίς.

Τα American Akitas είναι:

Αξιοπρεπή

Χωριστά

Ανεξάρτητα

Πεισματάρικα

Ξύπνια

Πιστά

Φιλικά

Προστατευτικά

Θαρραλέα

Αδεξιότητα

Ευαίσθητος

Επιλεκτική ακοή

Πιστά

Δεν ανταποκρίνονται καλά σε κάποιον που είναι βαρύς, φωνάζει ή εκπαιδεύεται συνταγματικά. Με αυτό, εννοώ ότι δεν ανταποκρίνονται σε δυναμική εκπαίδευση.

Συνοπτικά: αμοιβαίος σεβασμός

Αντιμετωπίστε τους με σεβασμό και θα κάνουν το ίδιο μαζί σας. Ανταποκρίνονται σε πολλούς επαίνους και αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση και παρακαλώ μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη και την αφοβία ενός Akita!!

Έχοντας ένα Akita ως κατοικίδιο ζώο είναι σαν να έχετε έναν καλύτερο φίλο σαν παιδί που είναι εν μέρει άνθρωπος. Όταν είσαι αναστατωμένος, ξέρουν. Όταν δεν ξέρεις καλά… Και φαίνεται να γνωρίζουν μπροστά σας.

Σίγουρα δεν θα νιώσετε μοναξιά με ένα ακίτα στο πλευρό σας.

Κάντε την έρευνά σας σχετικά με τη φυλή, καθώς δεν είναι για όλους. Τα Akita είναι μια καταπληκτική φυλή σκύλου και ο σύντροφός σας θα είναι φίλος σας για μια ζωή.